Kvaliteten på billigare takfönster jämfört med VELUX?

En vanlig fråga gäller framför allt takfönstren på SkyLight Premium. Är de jämförbara med VELUX? VELUX är fortfarande en synonym för takfönster av högsta kvalitet, vilket känns också i priset. Är det rätt att bedöma endast efter detta kriterium? Det klargör att SkyLight naturligtvis inte kan ha samma kvalitet. Men är det verkligen så? Hur ska de två billiga varumärkena av takfönster gjorda av plast - SkyLight och OptiLight - bedömas utifrån kvalitet? För att göra detta måste du lära känna en tillverkare.

Takfönster SkyLight till rimligt pris

SkyLight-takfönster tillverkas avSkyfens, en polsk tillverkare av plastfönster som har varit i drift sedan 2000. År 2008 började företaget också att producera SkyLight Premium takfönster. Fokus låg på att ta hänsyn till trenden mot takfönster i plast som skulle ligga i lågprissegmentet. För att kunna garantera detta tillverkas takfönstren inte som separata (nya) profiler utan motsvarar i struktur den teknik som redan används i plastfönstren. På detta sätt kan det tidskrävande och kostnadskrävande förvärvet av ytterligare produktionssystem minimeras. Detta innebär också att takfönstren är relativt massiva och därför har mycket god stabilitet och robusthet. Bara inom område ”fönsterbeslag” måste naturligtvis hitta en annan lösning än den som är vanligt för PVC-fönster; ytterligare investeringar var inte nödvändiga, vilket i slutändan kunde återspeglas i priset. Tillverkaren avstår också från omfattande forskning och utveckling av tillbehörsprodukter för att kunna hålla de låga priserna. En annan kostnadsfaktor är alltid marknadsföring av produkten. SkyLight avstår medvetet från att göra detta och litar på återförsäljare för att släppa ut produkten på marknaden och själva priset talar för produkten och ökar försäljningen därefter. Denna strategi fungerar ganska bra.
Slutsats: Vad gäller SkyLight PREMIUM billigt betyder inte dålig kvalitet. Varumärket står för takfönster i plast som har mycket bra förhållande mellan pris och kvalitet. Så om du letar efter takfönster till ett rimligt pris (det finns inget alternativ för andra typer av glas eller specialtillverkade produkter) och kan leva med att det bara finns begränsade tillbehör från externa tillverkare, kan du använda ett takfönster från SkyLight med ett gott samvete. Tio års garanti samt möjligheten att skicka reservedelar (även om väntetid är lite lång ibland) ökar också säkerheten för att takfönstrets livslängd planeras för en lång tid.

Takfönster Optilight till rimligt pris

Kronmat är ett dotterbolag till FAKRO och OptiLight takfönster är i grunden ett svar från tillverkaren FAKRO på den ökande efterfrågan på billigare takfönster. Även om FAKRO själv är världens näst största tillverkare av takfönster, vill den ha ändå i sitt sortiment billigare takfönster. Sortiment av OptiLight-takfönstren var dock lite bredare från början än SkyLight, så förutom plastfönstren (Optilight TLP) finns det även takfönster av trä (OptiLight B), med permanent ventilation (OptiLight VB och vitlackerad OptiLight VB-W) och till och med - mycket otypisk i det billiga segmentet – ett topphängt takfönster (OptiLight VK). Produktionen baserar naturligtvis på teknologi av FAKRO,  till exempel plasttakfönstren TLP är nästan identiska med PTP-modellen av FAKRO, med bara några avvikelser. Men den som köper ett OptiLight-takfönster köper i grunden kvalitet från FAKRO till ett betydligt lägre pris. Förutom priset har dessa takfönster en annan, mycket stor fördel: De är utformade på ett sådant sätt att en stor del av tillbehör av FAKRO, som ARF-mörkläggningsgardinen, kan också monteras på OptiLight-takfönstren. Denna tillverkare har den fördelen jämfört med många leverantörer av billiga takfönster som inte investerar i detta område. Förstås inte alla lösningar av FAKRO passar till OptiLight och ibland  är de inte billigaste men det viktigaste är att  det finns åtminstone möjligheten att få tillbehör (t.ex. manuella rulljalusier kan inte fästas, bara elektriska eller solcelleluckor utomhus). Tillverkaren kör inte marknadsföring, vilket påverkar kostnaderna.

Slutsats: Vad gäller pris är OptiLight-takfönster en attraktiv vara och samtidigt är dess kvalitet mycket bra, eftersom bakom OptiLight ligger erfarenhet och teknologi av ett av de mest kända företagen i takfönsterindustrin. Det finns också ett brett utbud av tillbehör som kanske inte fås till så bra pris som själva takfönster, men om man sparar pengar på takfönster då är det att köpa bara tillbehör inte så stora kostnader.
Lägre pris är möjligt eftersom ett utbud är begränsat: inga speciella önskemål eller andra storlekar är möjliga, endast de som är tillgängliga i standardområdet. Den sista anmärkningen är att välkända tillverkare som VELUX, FAKRO eller Roto investerar mycket för att erbjuda så brett utbud av produkter som möjligt och de uppfyller alla kundernas behov. Å andra sidan används pengar för att marknadsföra och placera produkterna därefter. Allt detta återspeglas då också i priset. Men du kan vara säker på att du hittar riktigt genomtänkta och designade produkter som samordnas med varandra. En billig tillverkare kan inte - och vill inte - göra det. För honom handlar det faktiskt om att sälja så billigt som möjligt. En billig tillverkare kommer bara att uppnå detta på lång sikt om kvaliteten på produkten är åtminstone tillfredsställande, annars kommer hans produkt inte att kunna hålla länge. Våra tidigare kundrecensioner bekräftar ganska tydligt att ett bra pris och bra kvalitet gå i handen om det gäller både SkyLight och OptiLight

Comments

No posts found

Ny post